Forkæl dig selv og boost sundheden med plantebaseret mad

Det er i stigende grad blevet et bevidst valg blandt flere og flere danskere at fravælge kød og spise plantebaseret. Måske har du lagt mærke til at venner eller familie ved middagsselskaber eller andre sociale begivenheder foretrækker at spise grønt og kødfrit?

Tendensen er at vegetarisme og veganisme vinder mere og mere frem. 

Der er utallige årsager til, at folk bliver vegetar eller veganer. Måske går du med samme tanker om at fravælge kød, æg og mælkeprodukter?

Nogle mennesker vælger at blive vegetarer af hensyn til dyrevelfærd, eller er blevet bevidste om miljøbelastningen ved kødproduktion. Andre kan ikke lide at spise kød fra kvægproduktioner, hvor der bruges store mængder medicin. Og nogle vælger at spise vegetarisk eller vegansk, fordi de ved at der er mange sundhedsmæssige fordele ved denne type kost. 

Du kan få mange plusser på sundheds- og velværekontoen, når du går over til at spise plantebaseret. Er det svært og tidskrævende at lave plantebaseret mad, spørger du måske dig selv? Det behøver det heldigvis slet ikke at være. I dag kan du få leveret sunde, lækre måltidskasser. Se mere om den lækre og nemme løsning her: Simple Feast

Hvad vil det sige at være en vegetar?

En vegetar er en person, der lever af vegetabilske produkter, nogle gange suppleret med mælkeprodukter og æg. Nogle kalder sig også fleksitar, dvs. de vælger nogle dage, hvor de spiser kød og andre dage hvor de spiser plantebaseret. 

Hvad vil det sige at være veganer?

En veganer er en person, der gerne vil undgå alle former for udnyttelse af og grusomhed imod dyr. En veganer lever derfor helt plantebaseret og undgår blandt andet kød, mælkeprodukter, æg, pels, læder, uld, produkter testet på dyr, og lignende. 

Er det sundere at spise vegetarisk eller vegansk?

Forskningen siger at det er langt sundere at spise mere fra planteriget af frugt, grønt, fuldkorn, bønner, linser og nødder Mens du omvendt har rigtigt godt af at spise mindre af de animalske og forarbejdede produkter. Alle videnskabelige studier viser f.eks. at det er en rigtig god ide at spise grønt og frugt hver dag, fordi det har en sundhedsfremmende effekt.

Men en vegetarisk kost er ikke en automatisk garanti for at spise sundt. Der findes også usunde udgaver af vegetarkosten, hvor indholdet af mættet fedt er for højt. Derfor kan det være en fordel at få leveret plantebaseret måltidskasser fra professionelle firmaer, som sammensætter en kasse, der er sund og god for dig. 

Kommentarer

 1. Friskogsundmad.dk Hawdy,
  Hvem har skrevet artiklen? Der står bare “friskogsundmad.dk” som udgiver. Jeg tænker ift. skribentens navn? 🙂 Pft.. Agnes

 2. Heey Fede billeder i bruger
  De bedste hilsner

 3. Godt gået
  Dejlig nyhed 😀 Venligste hilsner fra

 4. Heja, Friskogsundmad.dk Jeg er mega fan af jeres måde og skrive på. De kærligste hilsner, Sara A. H

 5. Friskogsundmad.dk Godt gået, Dejlig læsning På forhånd tak

 6. kære
  Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller? På forhånd tak. Josefine

 7. Hej Friskogsundmad.dk
  Fedt! 🙂 Erik

 8. Heej Friskogsundmad.dk
  Jeg er ikke så stor fan af det selv, men konceptet er jeg mega vild med og ved at det er lige noget for en masse af mine bekendte.
  På forhånd tak, Ella I.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *