Sådan kan en god kost styrke din sundhed

Sundhed er vigtigt for os mennesker. Der er mange måder, hvorpå du kan forbedre dit helbred,h herunder kosten. Vi har samlet en guide over, hvordan du mindsker risikoen for sygdomme gennem kost og vægttab.

 

Vægttab

Grøntsager og frugter har lavere kalorier end de fleste forarbejdede fødevarer. Hvis man ønsker at tabe sig, skal man reducere dit kalorieindtag til højst det, som ens krop de har brug for hver dag.

Fiber er et element i en sund kost, der er særlig vigtig til styring af vægt. Plantebaserede fødevarer indeholder masser af kostfiber, som hjælper med at regulere sult ved at få folk til at føle sig mætte længere. En diæt rig på fiber og magre proteiner resulterer ofte i vægttab uden behov for at tælle kalorier.

Ved at tage et vægttab, kan du reducere risikoen for kroniske tilstande. Hvis man er overvægtig eller overvægtig, har de en højere risiko for at udvikle flere tilstande, herunder hjertesygdom, diabetes, dårlig knogletæthed og visse kræftformer.

 

Reduceret kræftrisiko

En usund kost kan føre til fedme , hvilket kan øge en persons risiko for at udvikle kræft. Afvejning inden for et sundt interval kan reducere denne risiko.

Diæter rig på frugt og grøntsager kan dog hjælpe med at beskytte mod kræft. Undersøgelser har vist, at en diæt rig på frugter reducerede risikoen for kræft i den øvre mave-tarmkanal. Det viste sig også, at en diæt rig på grøntsager, frugter og fiber sænkede risikoen for tyktarmskræft, og at en diæt rig på fiber reducerede risikoen for leverkræft .

 

Diabetes

Gennem en sund diæt kan man diabetes hjælpe med at styre blodsukkerniveau, holde blodtryk og kolesterol inden for målområdet og forhindre eller forsinke komplikationer af diabetes. Det er vigtigt for mennesker med diabetes at begrænse deres indtag af fødevarer med tilsat sukker og salt. Det er også bedst at undgå stegt mad med mættet og transfedt.

 

Hjertesygdomme

Kost kan være med til at bekæmpe hjertesundhed og slagtilfælde. Der er nogle beviser for, at E-vitamin kan forhindre blodpropper, hvilket kan føre til hjerteanfald.

Det medicinske samfund har længe erkendt forbindelsen mellem transfedt og hjerterelaterede sygdomme. Hvis en person eliminerer transfedt fra kosten, vil dette reducere deres niveauer af lipoproteinkolesterol med lav styrke. 

Reduktion af blodtryk kan også være vigtigt for hjertesundheden, og begrænsning af saltindtagelse kan hjælpe. Salt tilsættes mange forarbejdede og hurtige fødevarer, og en person, der håber at sænke deres blodtryk, bør undgå disse.

 

Hvis du har brug for hjælp til din vægt og sundhed, kan Terapi i Århus online hjælpe dig.

 

Kommentarer

 1. Hej med jer, – Friskogsundmad.dk
  Dejlig nyhed 😉
  Loui

 2. Hej med jer, – Friskogsundmad.dk Jeg er fan – andet kan jeg ikke sige! Venligste hilsner fra. Mille

 3. kære – Friskogsundmad.dk
  God og kort artikel – flere af dem Rigtig god dag, Albert G. H

 4. Heej
  Jeg har nogle emner jeg godt gad at læse om hos jer. Er det muligt at komme med anbefalinger til jeres næste artikler?
  Fortsat god aften. Victoria

 5. Friskogsundmad.dk Heey,
  Der kunne godt bruges en lille smule tid på komma her.. 😛 Albert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *