Få lagt en god og realistisk kostplan

Der kan være flere gode grunde til at få lagt en kostplan. Det kan være at du gerne vil leve sundere, at du har opdaget at du har allergi overfor specielle fødevarer, at du har været syg og har fået at vide at du skal tabe dig eller du har forhøjet kolesterol. Uanset hvad årsagen er til du gerne vil leve sundere eller anderledes, er det en god ide at tage udgangspunkt i en kostplan. 

Hvad er en god og realistisk kostplan?

Med mindre at der er en læge der har været inde og sige at du skal ændre drastisk på din kost og det skal være her og nu er det en god ide at gå langsom til værks. En god kostplan indeholder alle fødevaregrupper og tager udgangspunkt i sunde og nærende fødevarer. Men for at den også skal være realistisk, er det vigtigt at der også er plads til lidt usundt i ny og næ. Det kan være chokolade eller et glas rødvin. Hvis der ikke er plads til det, kan det blive svært at overholde den og man vender tilbage til gamle dårlige vaner. 

En af de måder det kan løses på er, at man spiser og drikker mindre, men bedre. Køb en bedre vin og drik et eller 2 glas i stedet for en hel flaske. I stedet for en kæmpe plade chokolade så brug tid på at gå hen til en kvalitetschokoladebutik og køb et rigtig godt chokolade. Du vil stadig få dækket trangen til noget sødt og fordelen ved et godt chokolade er, at der rent faktisk er chokolade i stykket og ikke en hel masse andet som f.eks. svinefedt og det er så rigt på smag, at du får dækket trangen langt hurtigere, end hvis du havde købt en kæmpe plade.

Gør det nemt for dig selv.

Hvis der skal mere grønt på menuen så gør det nemt for dig selv. Forbered til flere dage på en gang eller gør brug af supermarkedernes udbud af frugt og grønt, som allerede er forberedt. Her kan du på få sekunder have en god omgang grønt på bordet og den bliver ikke mindre sund af, at du ikke selv har snittet og forberedt den.

Det samme gør sig gældende med frugt.

Kommentarer

 1. Howdi – Friskogsundmad.dk Velskrevet, og jeg er i øvrigt enig med jer 😀
  Venlig hilsen, Sofie

 2. hej
  Kan man blive forfatter hos jer? 😉
  Konrad

 3. Friskogsundmad.dk Hej med jer,,
  Har lige læst artiklem om Få lagt en god og realistisk kostplan, men jeg føler der mangler en afslutning. Kommer i til at følge op på denne? ;-P Pft.. Astrid B. W.

 4. Fedt – Friskogsundmad.dk
  Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på! 🙂 Kærligst. Leonora

 5. Friskogsundmad.dk – Hej, Fedt!
  Mvh.. Vilma

 6. Friskogsundmad.dk Kære,
  Fin nyhed
  Fortsat god dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *