Hvordan kan vi definere sunde fødevarer?

Blandt de tusinder af forskellige fødevarer, vores verden leverer, indeholder flertallet mindst flere af de næringsstoffer, som vores kroppe har brug for, men for at blive inkluderet som en af ​​verdens sundeste fødevarer, skal de opfylde en lang række kriterier. De anvendte kriterier hjælper dig også med at forstå, hvorfor nogle af dine yndlingsfødevarer (og også måske mest nærende) ikke er nævnt her. Her vil vi derfor komme med nogle bud på, hvordan du kan kvalificere fødevarer til at være noget af det sundeste, som din krop har brug.

De er ofte de mest nærende

De sundeste fødevarer er valgt, fordi de er blandt de rigeste kilder til mange af de essentielle næringsstoffer, der er nødvendige for optimal sundhed. Dertil bruges et koncept kaldet næringsdensitet for at bestemme, hvilke fødevarer der har den højeste ernæringsværdi. Næringsstofdensitet er et mål for mængden af ​​næringsstoffer, som en fødevarer indeholder i forhold til antallet af kalorier. Fødevarer er tættere på næringsstoffer, når niveauet af næringsstoffer er højt i forhold til antallet af kalorier, som fødevaren indeholder. Ved at spise de sundeste fødevarer får du alle de essentielle næringsstoffer, du har brug for til fremragende sundhed, herunder vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer, fibre og mere til det mindst mulige antal kalorier.

De består af velkendte og let tilgængelige fødevarer

De sundeste fødevarer kommer fra hverdagsagtige fødevarer. Disse inkluderer frugter, grøntsager, fuldkorn, nødder og frø, magert kød, fisk, olivenolie, urter og krydderier, som de fleste kender. Det kan dog også være te og Kaffekapsler, men selvfølgelig også rigelige mængder af vand, som din krop kan have godt af, hvis vi kigger på drikkevarer, der er indenfor de mest sunde fødevarer.

Selv om der er mange fødevarer, der er usædvanligt nærende, er mange af dem ikke tilgængelige i forskellige områder af verden. Derfor er sundeste fødevarer bestående af komponenter, som de fleste mennesker let kan få fat på.

De er dog ikke kun velkendte og tilgængelige, men også overkommelige, især hvis du køber dem lokalt og i den rette sæson. Dette er også det tidspunkt, hvor fødevarerne er de mest friske og af den bedste kvalitet muligt.

De smager godt

De sundeste mad er også nogle af verdens bedste madvarer, som vi nyder at indtage i mange forskellige kombinationer og sammensætninger. Der findes massevis af opskrifter med de gode fødevarer, der ikke overvælder, men forbedrer den unikke smag af hver fødevarer. Hver opskrift giver et smageventyr, så du kan opdage nye måder at opleve og nyde den store naturlige smag af disse fødevarer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *