5 gode egenskaber ved at drikke hvid te

Vidste du at hvid te er den mest uforarbejdede te?

Derudover er der flere gode grunde til at drikke hvid te. Den hvide te stammer fra samme plane som den sorte og grønne te, men forarbejdningen er mindre og det samme gælder koffein indholdet. Hvide teblade plukkes og tørres ved lav temperatur. 

For at få den bedst mulige smag ud af teen, og bevare de gode egenskaber så lad kogevandet være under 100 grader og helst 70 grader med en trækketid på ca. 3-5 minutter. Prøv at smag dig frem, der findes flere forskellige varianter af den hvide te. 

Aminosyrer i hvid te 

En særlig egenskab ved hvid te er aminosyren L-theanin, denne egenskab er i hvid te og stammer fra planten Camellia sinensis. Her får du ikke bare beroligende egenskaber, men også en søvnforbedrende effekt. 

5 gode egenskaber ved den hvide te

  1. Indeholder antioxidanter og beskytter mod frie radikaler – derudover styrker hvid te immunforsvaret, og det har vi jo brug for i disse kolde vintermåneder.
  2. Modvirker kræftsygdomme – flavoniderne som findes i hvid te, hjælper til at opbygge cellerne og flavoniderne siges også at beskytte kroppen mod at danne kræftceller. Intet er sikkert, men man kan gøre sit bedste for at beskytte sig selv. 
  3. Stabiliserer blodsukkeret – et stabilt blodsukker forbedrer kroppen og hjernens funktioner. Ofte stiger og falder blodsukkeret gennem hele dagen, men vi vil helst undgå de store udsvingninger og det kan hvid te biddrage til. 
  4. Støtter dit hjerte – hvid te kan hjælpe til at sænke kolesterolniveauerne og dermed, mindske risikoen for hjertekar-sygdomme. 
  5. Mindske risikoen for diabetes – catechin, som er et stof der findes hvid te, er også blodsukkerstabiliserende og det er også et win win hvis man har diabetes.

Hvad venter du på? 

I kosmetik er det blandt andet blevet populært at anvende hvid te som ingrediens i anti-rynkecremer. Der er fordi hvid te, indeholder antioxidanter og vitaminer der kan gå ind og påvirke huden effektivt. Der er ikke så meget dårligt at sige om hvid te, du kan trygt drikke et par eller tre kopper dagligt. Nyd den til en film, med et stykke chokolade, nyd den kold på en varm sommerdag, eller gør dig selv den tjeneste at gøre den til en del af dit daglige morgen ritual.

Der findes en del forskellige te varianter, men også forskellige mærker. Hvis du vil finde mere information omkring den hvide te, så kan du se mere her Hvid te

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *